ARBEIDSRECHT

WERKGEVERS

Wij adviseren, procederen en denken graag mee over hetgeen waar u als werkgever tegenaan loopt met uw personeel en/of zzp’ers.

Wij helpen werkgevers graag met vragen over onder andere het aangaan van contracten, de uitleg en toepasselijkheid van CAO-bepalingen, de ketenregeling, zieke werknemers, wijzigen van arbeidsvoorwaarden en het beëindigen van contacten. Weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze advocaten.

WERKNEMERS

Heeft u een beeindigingsovereenkomst van uw werkgever ontvangen en wilt u weten of dit een goed aanbod is? In de meeste gevallen betaalt uw werkgever mee aan de juridische kosten die u hiervoor maakt. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met één van onze advocaten.

Wij helpen werknemers ook met vragen over onder meer transitievergoeding, achterstallig loon, concurrentiebeding, proeftijd, ziekte en uiteraard ook bij (dreigend) ontslag en de gevolgen van een ontslag. (Zie ook: Sociale Zekerheidsrecht)

 WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID

Ook de aansprakelijkheid van de werkgever voor fouten van een werknemer of door de werknemer opgelopen beroepsziektes of bedrijfsongevallen is onderdeel van het Arbeidsrecht. Van Batenburg & Pracht Advocaten adviseert werkgevers en werknemers ook hierover. (zie ook: Letselschade)

FREELANCE & ZZP

Het arbeidsrecht is van belang voor zzp’ers/freelancers die niet als werknemer willen worden aangemerkt of voor bedrijven die arbeidskrachten niet in loondienst willen hebben. Van Batenburg & Pracht Advocaten adviseert freelancers en/of bedrijven  over het sluiten wijzigen of beëindiging van een overeenkomst van opdracht.  (zie ook: Contractenrecht)